Gladsaxe hjemtager dele af børneterapien - og letter sagsbehandling
GLADSAXE: Cirka 80 børn i Gladsaxe bliver hvert år visiteret til et træningsforløb med fysio- og ergoterapi. Indtil for nylig foregik det udelukkende gennem eksterne tilbud, men fremover kommer tilbuddet til at være lokalt forankret. Gladsaxe har derfor sammensat et team bestående af to ergoterapeuter og to fysioterapeuter, som skal stå for træningen, oplyser kommunen.
- Det betyder større fleksibilitet for børn og forældre, mindre transport, bedre og hurtigere sagsbehandling – og ikke mindst et forløb, som kan foregå i barnets vante rammer. Samtidig kan kommunen spare penge ved selv at løse en opgave, som man tidligere skulle betale eksterne for at løse. Med andre ord er det en god løsning for alle, siger formand for Børne- og Undervisningsudvalget Serdal Benli (SF).
Børneterapien i Gladsaxe kommer til at foregå lokalt i enten hjemmet, på skolen, i daginstitutionen eller et træningslokale i kommunen. Dermed kommer børnene i langt mindre grad til at opleve, at de bliver hevet ud af deres sociale kontekst.
- Et er, at børnene ikke skal bruge tid på at blive transporteret til en helt anden kommune. Noget andet og meget vigtigere er, at de kan få lov til at blive i deres vante rammer. Det betyder også, at medarbejdere i for eksempel daginstitutioner kan være med på sidelinjen og blive inspireret til at understøtte træningen i andre situationer, fortæller Maria Louise Bjørking, som er leder af sundhedsplejen og børneterapien.
Processen lettes
I nogle tilfælde vil børn dog fortsat blive henvist til et eksternt tilbud, hvis det giver bedst mening for netop deres forløb. Hjemtagelsen af børneterapien er også med til at skabe større fleksibilitet for både børn og forældre.
- Når børneterapien foregår lokalt, bliver det i mindre grad nødvendigt for forældrene at tage fri fra arbejde, fordi deres børn skal til træning. Derudover har vi mulighed for at tilpasse træningen, så den for eksempel ikke falder sammen med udflugter eller temadage på skoler og i daginstitutioner. Kort sagt vil vi gøre det så fleksibelt som overhovedet muligt, siger Maria Louise Bjørking.
Tidligere var det sagsbehandlere i Gladsaxe, som visiterede til fysio- og ergoterapi, men fremover bliver det teamet for børneterapi, der står for en faglig vurdering af hvert enkelt barn.
- Vi letter processen, så kommunens sagsbehandlere ikke længere skal bruge tid på at sende vurderinger frem og tilbage, når der skal bevilliges børneterapi. Det giver ikke blot en meget hurtigere arbejdsgang, men også mulighed for at tilpasse de forskellige forløb undervejs. Måske viser det sig, at der er behov for flere eller færre timer – eller en anden kombination af fysio- og ergoterapi, siger Maria Louise Bjørking og understreger:
- Det bliver et tilbud af lige så høj kvalitet, som vi tidligere har købt eksternt. Men i kraft af at vi både sparer tid og ressourcer på blandt andet sagsbehandling og transport, er det en løsning, som også giver mening for kommunen rent økonomisk.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.